Välkommen

Ekströms Café & Bageri Ett

märkt surdegsbageri

Hantverk - Kvalite - Äkta råvaror

Vi är tyvärr i konkurs, mer info här

Här finns tips om hur du själv kan laga enkla och goda rätter.

 

 

Vi bakar allt bröd av ekologiskt mjöl och vi gör våra egna surdegar.

Resultatet ser du i brödskåpet.

Här hittar du Surgubben, ett syrligt, smakritk, långjäst bröd utan en gnutta industrijäst.

Ekströms kornbröd, en kladdig massa som hälls i form och som håller i en hel evighet.

Lingonlimpa, ett nytt bröd som tagit form och finns ibland.

Levain, stora väljästa bröd på ca 1 kg eller Petit Levain, en mindre storlek, gjord av vår egen russinjäst.

Den hårda skorpan bevarar det mjuka inkråmet.

Rågbröd och lantbröd är andra lite luftiga, omtyckta bröd... för att inte tala om surdegsknäcket. Handkavlat och långjäst med en knappt märkbar doft av kummin o anis...

... är andra bröd som vi bakar när tid, lust och tillfälle ges.

Klicka in dig på Per Morberg och se klippet "Bröd är så himla viktigt" från hans och filmteamet's besök på Ekströms Café under programserien "Den stora matresan".